Blog

Jednoho dne, při sezení s klientem v programu Strach restart, přišel náraz — nikoliv fyzickou cestou, ale spíše opakujícím se názorem, který se u lidí objevuje někdy až moc často. Názor zněl takto:

Můj příběh

07.08.2023

Svízelná cesta života nastala již kolem věku 9 let, teda alespoň ta, co jsem si více uvědomoval a pociťoval. Velké problémy s dechem a alergiemi, obecně horní cesty (průdušky) byly průšvih. Už tehdy jsem vnímal, že v kruhu domácím není dobré klima, ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Za prvé jsem tomu nerozuměl a za druhé jsem to považoval za...

Odpradávna hledá člověk prostředky, které by v případě potřeby utišily bolesti a navrátily zdraví jeho tělu. Jedná se o látky dodávající potřebné prvky, odvádějící škodlivé a navozující harmonii v organismu.

Po deseti tisíciletích let se náhle změnily parametry naší výživy. Většina z nás už není ve stravě odkázána pouze na to, co najde nebo vypěstuje. Můžeme naopak jíst, čeho se nám zachce – zdá se však, že máme tendenci sahat po stále se zužující škále potravin, které se vyznačují tím, že jsou sladké, tučné a postrádají výživnou vlákninu.

Již dlouho přemýšlím nad těmito dvěma slovy. Jak je velmi důležité mít mysl správně naladěnou, mít jasno v tom, co opravdu chci dělat a jakým směrem se chci ubírat, k jakým výsledkům a cílům (a to nejen sportovním) chci dojít. Hodně klientů, a lidí obecně, má velký zájem dosáhnout všeho pozitivního a kladného.

Někdy se prostě nedaří. Den blbec nás provází od jednoho problému ke druhému a zdá se, že není na co se těšit. Rozchody, hádky, spory na pracovišti, potíže na úřadech – komplikace neberou konce. Pokud takový stav řešíme hádkou, léky nebo alkoholem, jsou následky ještě horší. Jenže když se nedaří, je nesnadné změnit stav mysli a tvářit se, jako by...

Stále častější odpovědí, se kterou se setkávám při různých rozhovorech nejen s klienty na téma Jak řešit dobu k vytvoření času pro realizaci cvičení nebo doplňujících aktivit je odpověď: "Nemám čas!"

Když to vezmete od začátku, není posilování také obtížná věc? Někdo cvičí na půdě nebo v suterénu, kde se teplota pohybuje od plus 40° C do mínus 5° C, v zimě mrzne a v létě se koupe ve vlastním potu.

Mnoho lidí si myslí, že ví, co je udělá šťastnými. Spoustu lidí automaticky napadne myšlenka na peníze. Ukazuje se, že kromě extrémně nuzných lidí na hranici chudoby nejsou peníze prostředkem štěstí. Jinými slovy platí: "Za peníze se štěstí nekoupí."